Wednesday, January 20, 2010

KENAPE BATAL?????

"PETANDINGAN PENCAK SILAT SEKOLAH2 KEBANGSAAN DAN JEMPUTAN ANTARABANGSA 2009:BANTAHAN KEPADA PEMBATALAN KETEGORI SILAT OLAHRAGA.......""

Luahan seseowg, 'Anak gadis saya telah menjuarai ketegori Silat Olahraga (SO)kelas Puteri2 dalm Pertandingan Pencak Silat Sekolah2 Peringkat Negeri baru2 nie.Selpas 2thun mempertaruhkn kemahiran, bru thun ini usahanya berbaloi dan terpilih utk ke peringkat kebangsaan. Sya tumpang gembira dan bagga krana anak saya berpeluang mengutip markah yg tiggi utkkeperluan merit kokurikulum. Mklumlah, pencapaian akademik yg baik dibntu dgn merit kokurikulum yg tiggi mencerahkan peluang pelajar2 ke universiti'......

Kemarin,anak saya menelefon dri asrama, smbil menangis teresak-esak,memberitahu bhawa ketegori SO Petandingan Pencak Silat Sekolah tidak dipertandingkan di peringkat kebangsaan. Gurunya berkata, pihak penganjur tidak mempunyai belanjawan yg mencukupi utk meneruskan ketegori tersebut. Tersentak dgn dakwaan itu, sya cuba menghubungi kwan2 yg dekat dgn pihak penganjur dan 3 JAWAPAN mereka amat memilukan.!!!

No comments:

Post a Comment