Thursday, October 8, 2009

guru silat dikenali dan dilupai, bhg.2

Ini kisah bnar dlm dunia beladri.kisa mreka yg jujr, ikhlas n komited.
Apa yg diprolehi dlm gelggang turt dibwa ke luar. ilmu itu diamal.mnjadilah dia seorang pkerja yg b'displin ketika bkerja,taat dgn pihk atasan n plbagai lg sikp kelas A1 dri dlm gelaggag dibwa ke pjabat.
Hujgnya, dia memperoleh kenaikn pagkat, b'pendpatan lumayn.b'kenderaan besar n begitu jga kediamanny.ada mnjadi mnteri dan dipggil Yg B'hormat. adqa menjadi profesor di universiti, ahli koprat, pernigaan n nama beso dlm bidang tertentu. beitu juga akirnya pembawa ilmu adat yg beradap. Penghujungnya berbuah...
Ada anak murid masuk sukan tempur, bukan sahaja membwa pulag pingat dan piala, ttapi jga megarumkan nma negara dlam dunia itu. Bila mewakili ngara, murid yg sudah b'gelar atelit itu mendpat elaun dri kerajaan dan jika mnag di peringkat antarabagsa, memperoleh wang imbuan.
Ada jga mendapat tawaraN pelbagai iklan,model produk,men jdi pelakon dan ada diberikan anugerah pingat oleh bginda Sultan...
Begitu jga rezeki murid itu. wreka ada masa depan dan masa depan itu pula terjamin. Namun, apa jadi dgan guru mereka.....????

No comments:

Post a Comment