Tuesday, January 26, 2010

KENAPE BATAL????? bhg.2

3jawapan:
1. "Pihak penganjur tidak mempunyai kewangan yang mencukupi untuk menganjur kesemu ketegori dalam pertandingan tersebut". sefaham saya, pihak penganjur ialah Kementerian Pelajaran Melaysia (KPM) yg menerima RM31BILION MENURUT BELNJAWAN 2009....
2. "Penglibatan pelajar sekolah/atlit dalam SO membentuk mereka menjadi ganas dan tidak berdisplin". Dakwaan ini bagaimanapun tidak disertakan dengan data-data kajian disertakan.
3. "Berlaku insiden kemalangan dalam pertandingan dalam pertandingan ketegori SO menyebabkan keputusan drastik itu diambil". maklumlah berkenaan pembatalan ini hanya disampaikan selepas siri pertandingan peringkat negeri dijalankan.
Ketiga-tiga alasan ini boleh didebatkan untuk mencari salah dan betul,lebih dan kurang. Walau bagaimanapun, saya lebih terkilan dengan sikap penganjur,yang bertanggungjawab MENDIDIK DAN MENGEMBANGKAN POTENSI PELAJAR memalui aktivi kokurikulum.
bagaimana poon,ramai lg yg kecewa dgan kputusan mendadak ini tnpa mengira perkara len..di sini saya paparkan kejohanan2 yg mana adanya atlit SO hanya terpaksa mengambil bhagian SENI sahajA yang berpotensi untuk SO dan xdpt mencuba nsib utk peringkat kebangsaan tahun 2009....

No comments:

Post a Comment